Crònica de les VI Jornades “La Cultura Matemàtica de les Persones”

Els proppassats dies 23 i 24 d’octubre van tenir lloc a la FPCEE-Blanquerna les VI Jornades d’àmbit estatal que organitza el seminari “La Cultura Matemàtica de les Persones”, fruit de la col·laboració de Blanquerna amb l’ICE de la UAB 다운로드.

El lema que va emmarcar els continguts d’aquesta edició va ser: “El món de la vida de l’aula 다운로드. El sentit de conviure aprenent”, que va esdevenir reflex d’una concepció oberta de l’aprenentatge de les matemàtiques com a via d’accés a la comprensió del món, a la comprensió d’un mateix i al desenvolupament personal a través de l’aprenentatge i de la convivència 다운로드.

Els professors i les estudiantes voluntàries que van participar amb gran efectivitat en l’organització:  (d’esquerra a dreta) Xavier Àvila, Andrea Garcia, Marta Foved,  Judit Montes, Marcela Costanzi i Eva García

Els professors i les estudiantes voluntàries que van participar amb gran efectivitat en l’organització: (d’esquerra a dreta) Xavier Àvila, Andrea Garcia, Marta Foved, Judit Montes, Marcela Costanzi i Eva García

Divendres a la tarda, després de la inauguració de les Jornades per part del Degà de la FPCEE, Dr 그룹웨어 소스. Josep Gallifa la salutació de la Directora de l’ICE de la UAB, Dra. Carme Ruiz i la presentació de les Jornades per part del coordinador del grup “La Cultura Matemàtica de les Persones”, David Vilalta, va tenir lloc la conferència inaugural 다운로드.

El Sr. Benigno Moreno Vidales, màster i enginyer per la UPC, director general de SAP Solar-Heliene, col·laborador com a investigador en dispositius mèdics de la Fundació A.M 인텔 그래픽 다운로드. de discapacitats intel·lectuals i membre del patronat de l’Instituto de Robótica para la Dependencia, va llegir la conferènca “Mi aula: la empresa, una organización 다운로드. El cultivo de la imprescindible ilusión y operatividad, curiosidad y asombro, conocimiento y consciencia

Dissabte al matí es van presentar les ponències:

Dissabte a la tarda es van presentar una trentena de comunicacions d’experiències escolars amb els assistents dividits en deu grups en els que van aflorar les ganes de compartir i el desig d’aprendre junts per innovar en l’educació matemàtica.

Aquestes jornades van aplegar més de dues-centes noranta persones, majoritàriament mestres d’educació primària i educació infantil, però també mestres d’educació secundària i de batxillerat, que provenien de diversos indrets de l’estat: Catalunya, –Barcelona i rodalies, Lleida, Amposta…–, del País Valencià i de les Illes, del País Basc, de Sevilla… Va haver-hi una participació molt activa i es va fer palesa la necessitat dels mestres de compartir les seves experiències i la reflexió sobre la seva tasca docent diària orientada a la innovació especialment en relació amb l’aprenentatge de les matemàtiques.

En acabar l’acte es va construir un núvol de paraules a partir de les respostes dels assistents a la pregunta “Indica dues o tres coses que t’emportes de la teva participació en aquestes Jornades”:

NúvolPraulesJornades CMPCom es pot veure, aquesta composició va permetre condensar les sensacions que van planar en l’aire de la nostra facultat durant aquests dos dies. Sensacions carregades d’il·lusió i ganes de compartir la reflexió i l’aprenentatge i també d’emocions especialment vinculades al record del professor Carlos Gallego que va ser l’ànima del grup de treball “La cultura matemàtica de les persones”, que ens va deixar encara no fa quatre anys, però la petja del qual es va comprovar que segueix ben viva i continua guiant la mirada dels mestres de matemàtiques vers l’aprenentatge de la cultura matemàtica dels infants.