L’àrea de Socials i Naturals ha entomat enguany l’encàrrec de preparar una sortida amb els alumnes de 2n d’Educació Primària, matí i tarda, i 3r d’Educació Infantil, també matí i tarda Una experiència molt reeixida i ben valorada per professors i estudiants 그럼에도 불구하고.
La proposta presentada per a 2n d’Educació Primària a les matèries d’Ensenyament i aprenentatge de les Ciències experimentals i les ciències socials-I pretén acostar l’estudiant al medi amb una mirada global (interdisciplinària) així com fer que s’interrogui sobre la interdependència entre l’espai natural i l’espai humanitzat, no només amb ànim de comprendre la complexitat d’aquesta relació sinó també amb ànim de qüestionar-la des d’una mirada crítica 다운로드.
Professorat: Queca Criach i Ignasi Oró (m) / Pia Marquilles i Francesc Riera (t)
La proposta de 3r d’Educació InfantiI per a la Didàctica del descobriment de l’entorn en l’Educació Infantil-II pretén apropar els alumnes a la descoberta de l’entorn tant natural com patrimonial a partir d’un treball sobre el territori d’interpretació del paisatge, que afavoreixi l’adquisició de coneixements des de l’experiència viscuda i permeti fer-ne una reflexió com a futurs docents d’Infantil 엣지 첨부파일 다운로드. Aprofundir en el territori ha de portar a desenvolupar actituds de valoració i conservació de l’entorn que predisposi a actuar per millorar-lo. Així doncs, es proposa un canvi de mirada de la descoberta de l’entorn 코스타 다운로드.
Professorat: Roser Domingo (m) i Elena Boadas (t)
Amb aquesta finalitat s’ha realitzat una sortida de 2 dies, 15 i 16 de febrer, al camp d’Aprenentatge de Planoles (Ripollès) per 3r d’EI, i una sortida al camp d’Aprenentatge i Paratge Natural de Poblet, el 22 i 23 de febrer, per 2n EP 웨딩케익 다운로드.
Abans de la sortida, cada grup d’estudiants ha compartit les idees prèvies, ha treballat amb material preparat des dels camps d’aprenentatge respectius, i han assistit a la xerrada “L’entorn i la fotografia”, a càrrec de la Laia Culell, del grup “Fotografia en Curs” 리눅스 oracle 10g.
Durant la sortida:
A Infantil, al Camp d’Aprenentatge del Ripollès es van fer dues activitats: una descoberta del bosc i del riu Rigard que permetia interpretar el paisatge natural, i una a Ripoll per interpretar els elements patrimonials, que incloïa una visita a l’Scriptorium per conèixer la producció i còpia de manuscrits vinculats al monestir 다운로드.
A Primària, la proposta va incloure dues activitats, una de centrada en l’estudi del bosc de Poblet i l’altra, centrada en el monestir, per endinsar-se en el patrimoni paisatgístic d’aquest indret, tant des d’un punt de vista natural com arquitectònic 다운로드.
Aquestes activitats van permetre a ambdós grups aproximar-se a la interpretació del paisatge des de diferents punts de vista (paisagístic i arquitectònic), així com començar a plantejar-se preguntes entorn l’ús i/o abús relacionat amb la interacció humana al llarg del temps, alhora que a captar idees i imatges que recullin les descobertes al respecte 모닝와이드 3부.
Després de la sortida: cada petit grup preparà la seva pròpia interpretació a nivell fotogràfic seleccionant 4 fotografies a Infantil i 6 a Primària, que representin el procés de descoberta de la relació entre paisatge i l’acció humana, i 1 fotografia panoràmica que reculli amb la màxima concreció possible la seva interpretació global del paisatge ubuntu 이미지. Aquesta mostra s’acompanya d’un document escrit on s’hi explica el significat de la mostra triada.
Cada grup presenta la seva interpretació a la resta de classe, que també serà exposada a la Facultat durant la Setmana Cultural.
L’experiència ha estat molt reeixida, tot i que en ser la primera vegada caldrà pulir alguns aspectes tant organitzatius com de continguts.
Els estudiants de 3r EI davant la façana del monestir de Ripoll