RESSÒ D’UN TREBALL COOPERATIU DE DECA

Dra. Assumpta Sendra i Mestre. Professora de la Facultat de Psicologia, Ciències de l’Educació i de l’Esport Blanquerna – Universitat Ramon Llull. Àrea d’Humanitats

Just farà dos anys, sortia publicat a la revista trimestral de les Dominiques de la Presentació de la Parròquia de Sant Francesc d’Assis de Bufalà (Badalona), un article que descriu el treball cooperatiu d’un grup de DECA de 3r (curs 2017-2018), que avui ja tenen el títol de mestres: Natàlia Alós, Berta Cots, Paula Fenollosa, Ariadna Ferez i Martina Vilaseca 다운로드.

L’objectiu d’aquest treball cooperatiu és elaborar un monogràfic sobre La Parròquia: comunitat de comunitats. És a dir, fer una descoberta i aproximació d’una parròquia i de la seva comunitat parroquial. Per tant, pretenem que el grup pensi molt bé abans de començar el treball quina parròquia és la seva, la del barri, la del poble o ciutat. També és primordial pensar quines persones coneixen d’alguna comunitat cristiana per poder contactar-hi 다운로드.

Una vegada triada la parròquia cal saber què és, com s’organitza i com s’administra. Cal ubicar-la en el propi context de la diòcesi a la qual pertany, saber quins són els seus responsables i quina és la seva funció i missió. És necessari conèixer qui està al front, el sacerdot, i com aquest anima i celebra la fe a la comunitat, qui prepara els sagraments d’iniciació, de curació i de servei, qui els administra i com se celebra el calendari litúrgic fl studio 11. Com es viu la dimensió social i caritativa des de l’acompanyament a persones. Tots aquests aspectes permeten descobrir la realitat viva d’una parròquia. Així va ser amb aquest grup que es va implicar durant el procés de realitzar el treball cooperatiu, el dia de l’exposició que van convidar algunes religioses que col·laboren a la Parròquia de Sant Francesc d’Assis i, fins i tot, aquesta va ser la novetat: participar de l’Eucaristia d’un diumenge windows server 2012 r2 iso 한글. En concret, el 21 de gener de l’any 2018.

La comunitat de la Parròquia de Sant Francesc d’Assis va convidar-les a col·laborar, van escriure i llegir les pregàries dels fidels. I, sobretot, Sor Margarida, que portava la batuta en tot moment, estava feliç i agraïda de disposar d’un grup de joves per ajudar a la celebració del diumenge 다운로드.

Després de l’Eucaristia elles mateixes van preparar un aperitiu per compartir amb la comunitat parroquial.

Aquest treball cooperatiu és una mostra del missatge del Papa Francesc que convida a sortir de les parròquies. Ho trobem publicat en el Pla Pastoral de la Arxidiòcesi de Barcelona: «Sortim, sortim a oferir a tothom la vida de Jesucrist […] m’estimo més una Església accidentada, ferida i tacada per haver sortit al carrer, que no pas una Església malalta pel tancament i la comoditat d’aferrar-se a les pròpies seguretats» 다운로드. Papa Francesc, La joia de l’Evangeli (EG 49)

 

«Cerca de noves respostes. Treball per a la DECA
Gna. Margarita Garcías, Badalona

Avui dia sorprèn en positiu que un grup de joves estiguin motivades, unides i entusiasmades, amb el treball que s’han proposat dur a terme sobre l’Església, la parròquia i el servei que una comunitat cristiana és capaç de dur a terme Du recorder download. En aquest cas la Parròquia de St. Francesc d’Assís de Badalona, en el nostre barri de Bufalà.

Desitgen que per al dia de demà aquest treball no només sigui una vivència més profunda i convençuda per a elles, sinó un ensenyament eficaç i entusiasta per als seus alumnes.

No van estalviar cap esforç ni interès per aprofundir en l’essencial de la nostra fe cristiana interessant-se en com la comunitat parroquial està animada, viu i anuncia el missatge salvador de Jesús 아두이노 헤더파일 다운로드.

Tal com elles van descobrir i van expressar: «La comunitat ho fa a través dels seus trets identificatius. És a dir obrint-se i abraçant tothom, acompanyant el camí dels formadors i formadores i fent vincle en comunitat. D’aquesta manera arriba a ser un punt de trobada, un lloc on compartir la fe, fer tertúlia, on establir un llaç amb la vida i on créixer junts com a persones 다운로드. Ho fa a través de valors, sobretot d’humanitat i ajuda constant. Contacta amb la realitat del barri, ja que contribueix a millorar les seves condicions de vida i dona resposta a les mancances i problemes, oferint un servei social. Es descobreix en les seves activitats que sempre hi ha una participació activa. És un lloc de trobada, de compartir, de diàleg, un lloc obert a tothom tant al creient com al que no ho és, perquè “Déu no fa distincions a l’hora d’estimar”» 다운로드.

Les joves són estudiants de la Universitat Ramon Llull. Van fer el treball dins dels crèdits per a l’obtenció de la DECA (Declaració Eclesiàstica de Competència Acadèmica) – Teologia i didàctica de la religió catòlica. Una d’elles molt coneguda per les germanes que van viure a la casa de Bellafila, neta de la senyora María, tan coneguda i estimada per nosaltres.

El mètode que van seguir per dur a terme el treball, va ser les entrevistes, gravades cadascuna, a cada responsable dels diferents grups que actuen en la parròquia, els seus objectius, la seva finalitat, el seu servei i com interactuen els uns amb els altres.

Van realitzar l’exposició del seu treball en la Universitat en presència d’alguns professors, altres grups de companys i alguns convidats, entre ells, la nostra comunitat. En finalitzar l’exposició, Maria Assumpta Sendra, professora que va dirigir el grup, els va expressar la seva opinió: «Heu fet un excel·lent TC de qualitat humana i de continguts». Van obtenir la nota màxima.

Com a agraïment a la disponibilitat i ajuda de tots els grups parroquials, a la setmana següent, van participar en l’Eucaristia dominical de la comunitat i van oferir un excel·lent aperitiu preparat per elles mateixes.»